ZANDVOORT - Het ADAC GT Masters-weekeinde is niet meer weg te denken op Circuit Zandvoort. Alweer voor de vijfde maal is de ‘klasse van de supersportwagens’ te gast op het circuit in de duinen, ditmaal van 21 tot en met 23 juli aanstaande. Liefhebbers kunnen zich verheugen op een weekeinde vol spektakel met GT’s, toerwagens en cup-auto’s. En dat zelfs met gratis toegang, want kaarten voor het duinterrein zijn kosteloos te downloaden via de website www.circuitzandvoort.nl. Ook informatie over tribune- en paddockkaarten is hier te vinden.

De ADAC GT Masters heeft zich ontwikkeld tot de toonaangevende nationale GT-raceserie in Europa. Dat blijkt ook wel uit het internationale deelnemersveld, waarin rijders uit niet minder dan 15 landen in actie komen! Een blik op de inschrijflijst doet de harten van autoliefhebbers sneller kloppen, want met Audi, BMW, Corvette, Lamborghini, Mercedes-AMG, Nissan en Porsche zijn er heel wat tot de verbeelding sprekende sportwagenmerken vertegenwoordigd. Tijdens elk raceweekeinde heeft de ADAC GT Masters twee vrije trainingen en zowel op zaterdag als op zondag vroeg in de middag elk een race van één uur inclusief verplichte pitstop met rijderswissel. Op beide wedstrijddagen is er in de vroege ochtend een kwalificatie met de brullende supercars voor het bepalen van de posities op de startgrid.

Toerwagenracen op zijn best

De ADAC TCR Germany is bezig aan het tweede seizoen en komt met een indrukwekkend startveld van rond de 40 auto’s naar Zandvoort. De TCR-toerwagenklasse is een van de grote succesverhalen in de autosport van de afgelopen jaren en net als de ADAC GT Masters kan ook de ADAC TCR Germany rekenen op een internationaal deelnemersveld. Ook voor de ADAC TCR Germany zijn er twee races, één op zaterdag en één op zondag. Vanwege het grote aantal deelnemers wordt de kwalificatietraining in twee groepen afgewerkt.

Volop genieten van het bijprogramma

In het bijprogramma rijden de Renault Clio Cup Central Europe en de STT Spezial Tourenwagen Trophy H&R Cup. De Renault Clio Cup Central Europe zet de historie van de Renault-merkenraces in Duitsland voort, die in 1974 met de ‘Renault 5 Pokal’ begon. Ouderwets deur-aan-deur-racen in de beste merkenracetraditie is hier aan de orde van de dag. In de STT Spezial Tourenwagen Trophy H&R Cup komen GT3-auto’s, DTM-bolides van vroeger alsmede toerwagens en cup-auto’s aan de start, wat voor volop afwisseling in het deelnemersveld zorgt.

Zorg dat je erbij bent!

De toegang tot het duinterrein is tijdens het ADAC GT Masters-weekeinde gratis met een toegangskaart die te downloaden is via de website www.circuitzandvoort.nl. In de online-voorverkoop via dezelfde website zijn ook dagkaarten (20 Euro) of weekeindkaarten (30 Euro) te verkrijgen, die naast een tribuneplaats ook toegang bieden tot de paddock en deelname aan de exclusieve ‘pitwalk’ mogelijk maken.

Proef op Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort is, met de nieuwe restaurants Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, ook de ideale locatie voor een ontbijt, lunch, diner of een lekker drankje met fingerfood. Bernie’s Bar & Kitchen biedt daarbij ook nog eens een indrukwekkend uitzicht richting de Tarzanbocht. Beide locaties zijn open tijdens het ADAC GT Masters Weekend! Voor meer informatie ga naar http://bernies.nl/