Met namen als Droste, Fokker en Figee kent Haarlem een rijke industriecultuur. Beleef die rijkdom tijdens het weekend van 21-23 oktober.

Dat kan in de vorm van speciale rondleidingen bij bedrijven, lezingen, theatervoorstellingen en spectaculair verlichte industriële gebouwen.

Haarlem kent een rijk verleden aan industrie, cultuur en handel. In de binnenstad, langs het Spaarne en in de Waarderpolder zijn daar nog veel sporen van te ontdekken. Scheepswerven, bierbrouwerijen en de grafische industrie hebben eeuwenlang de stad gedomineerd. Het eerste industriecultuurfestival in Haarlem neemt je mee terug naar oude tijden, maar maakt ook de sprong naar de huidige tijd. Geniet van een leuk, verdiepend en ontspannend programma voor alle doelgroepen.

Beleef de industriecultuur

Dit hele weekend zijn er allerlei activiteiten. Op zaterdag en zondag is Molen De Adriaan in de avonduren geopend. Een spannend bezoek aan de donkere molen, met uitleg over het hele maalproces, is gratis toegankelijk.
Ooit had de stad een machtige kranenfabriek. De kranen van Figee trof je overal ter wereld aan. De oude fabriek heeft inmiddels een tweede leven gekregen met de focus op eigentijds ondernemen. De nieuwe innovatie, Bakke-Rij is op zaterdag vanaf 14.00 uur voor het publiek toegankelijk. De deuren worden opengezet en de bezoeker kan genieten van dans, muziek en een speciale lezing over het ontstaan en de opkomst van Figee in Haarlem.
Zondag kun je door een oude staalfabriek rennen. Een unieke hardloopwedstrijd van 5 kilometer met een work-out in de staalfabriek van Prins en de finish bij brouwerij Het Uiltje. Er worden pontons over het water gelegd en na afloop is er voor iedere deelnemer het speciale festivalbiertje 'Drostemannetje, wat flik je me nou!'.

Bekijk het volledige programma van Industriecultuur Haarlem opwww.industriecultuurhaarlem.nl en reserveer gratis kaartjes voor de activiteiten.