AMSTERDAM - alt-J staat op 24 januari 2018 in AFAS Live, Amsterdam. De indierockband uit Leeds bracht begin juni hun derde album Relaxer uit. Eerder won de band in thuisland Groot-Brittannië al de prestigieuze Mercury Prize voor hun debuutalbum An Awesome Wave. De kaartverkoop start aanstaande dinsdag 22 augustus om 10:00 uur.

Na het succes van An Awesome Wave en opvolger This Is All Yours speelde alt-J de ene na de andere succesvolle show in Nederland. De band gaf uitverkochte shows in o.a. Vredenburg Leidsche Rijn en AFAS Live en stond op Into The Great Wide Open, Best Kept Secret, Pinkpop en in de Ziggo Dome. Aanstaande zaterdag speelt de Britse band in de Alpha op Lowlands.

Relaxer

Voorafgaand door singles 3WW, In Cold Blood en Adeline bracht alt-J begin juni het album Relaxer uit. De release werd begeleid door een game van de Japanse kunstenaar Osamu Sato. OOR schreef over het derde album van de band: 'Relaxer schiet alle kanten op. Maar zolang dat op de altijd geraffineerde alt-J-manier gebeurt, is er geen reden tot zorg. Knappe plaat, opnieuw.' De laatste en vierde single van het album, Deadcrush, verscheen vorige maand.

Ticketinfo

Kaarten voor de show van alt-J kosten €40 excl. servicekosten en zijn verkrijgbaar via altjlive.nl. De kaartverkoop start aanstaande dinsdag 22 augustus om 10:00 uur.

Woensdag 24 januari 2018

AFAS Live, Amsterdam

Tickets €40 excl. servicekosten, vanaf aanstaande dinsdag 22 augustus om 10:00 uur verkrijgbaar via altjlive.nl.