ZANDVOORT - Zijn artiestennaam klinkt als een internationale naam met faam, maar zijn roots liggen toch echt in Nederland.

Onder het pseudoniem Simon Keats maakt Paul Zoontjes (o.a. bekend als de toetsenist van The Kik) prachtige folk liedjes in de geest van de Greenwich Village folk beweging in de jaren ’60. Door OOR magazine werd hij uitgekozen als 1 van de 12 Popronde talenten. Hij is trouwens ook niet vies van opvallende acties, in 2014 hackte hij namelijk een dance event..
(klik hier voor de beelden: https://youtu.be/JApjG9HWiKg).

– OOR: “Zijn album overtuigt van A tot Z. Melodieuze mix van prettig in het gehoor liggende popsongs, maar met licht schurende invloeden. Maar bovenal ontroert Keats met prachtige ballads.”

– Popmagazine Heaven: “SPACE is een volbloed singer-songwriterplaat vol mooie, het gehoor kriebelende popliedjes.”

– Rootstime: “Leve de vrijbuiters! We hebben het nu eenmaal voor muzikanten die een volstrekt eigen pad volgen, los van trends, commerciële eisen en business. Oh boy, het is een dijk van een singer-songwriterplaat. Tien songs lang weet Simon te boeien.”

Luisteren naar zijn liedjes doe je hier: https://open.spotify.com/artist/6WpLlxxaJ9AVBTnQcXvfGZ, of natuurlijk live bij het Wapen van Zandvoort op 15 Augustus vanaf 20.00 uur