ZANDVOORT - Op 13, 14 en 15 juli staat Circuit Zandvoort weer geheel in het teken van de DTM, de toonaangevende Europese toerwagencompetitie. Voor het 19e jaar in successie is de DTM te gast op het circuit in de duinen, waar het DTM-weekeinde traditioneel een van de grootste evenementen van het seizoen is. Opnieuw staan er twee wedstrijden op het programma, een op zaterdag en een op zondag. Dit jaar is er ook Nederlandse inbreng: Robin Frijns zal namens Audi meestrijden om de overwinning. In het voorprogramma rijden het FIA EK Formule 3, de Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge. Kaarten zijn te bestellen via www.circuitzandvoort.nl en www.dtm.com.

Met elk zes auto’s van de merken Audi, BMW en Mercedes-AMG is de DTM traditioneel goed voor toerwagenspektakel van het hoogste niveau. Voor dit jaar is het technisch reglement enigszins aangepast, ondermeer in de vorm van een reductie van de aerodynamica. Zoals de eerste wedstrijden van dit seizoen al duidelijk maakten, leidt dit tot meer actie en spannende duels op de baan. De zes tot nu toe verreden races leverden vijf verschillende winnaars en in totaal tien rijders met podiumplaatsen op, zodat er ook op dit gebied sprake is van volop afwisseling.

Met Robin Frijns, die als fabrieksrijder voor Audi zijn eerste seizoen in de DTM beleeft, is er dit jaar voor het eerst sinds 2011 weer een Nederlander in de serie actief. “Natuurlijk kijk ik erg uit naar de races op Zandvoort. Hoewel ik er in verhouding niet zo heel vaak heb gereden, is het wel mijn thuiscircuit en dat maakt het erg mooi. Ik heb inmiddels mijn eerste punten in het kampioenschap gescoord, het zou mooi zijn om de stijgende lijn op Zandvoort te kunnen voortzetten. En het helpt zeker als er veel mensen komen”, aldus Frijns.

De actie begint op vrijdag met trainingen van alle klassen, terwijl op zaterdag al de eerste races verreden worden, aangevuld met resterende trainingssessies. Ook op zondag is er een goed gevuld programma met trainingen en races. Voor het publiek zijn er ook tal van aanvullende activiteiten zoals pitwalks, handtekeningsessies en interviews met rijders. Uiteraard zijn ook Bernie’s Bar & Kitchen (op de eerste etage van het pitgebouw) en Bernie’s Beach Club (aan het strand op een steenworp afstand van het circuit) gedurende het DTM-raceweekeinde geopend. Voor de grootste fans en bedrijven met zakelijke relaties zijn er speciale VIP-arrangementen.

Foto's:
Essay: Chris Schotanus, Essay Productions
Hoch-Zwei: Hoch-Zwei.net