ZANDVOORT - Klik & Tik is absoluut een basiscursus voor iedereen die niet of nauwelijks met de computer werkt, maar dat wel graag wil. U leert de computer gebruiken, omgaan met het internet, werken met e-mail en social media. De cursus bestaande uit vijf bijeenkomsten vindt plaats op maandag 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni van 10:00 – 11:30 uur in de Bibliotheek Zandvoort, Louis Davidscarré 1, Zandvoort.

Klik & Tik bestaat uit drie delen. Tijdens het eerste onderdeel maakt u kennis met de computer. U leert in een aantal hoofdstukken de basisfuncties van de computer gebruiken. Mensen die weinig met een computer hebben gewerkt gaan als eerst met deze module aan de slag. Onderwerpen: computer aanzetten, typen, klikken, websites bekijken.

In de volgende module maakt u kennis met het internet en e-mailen. Mensen die een computer kunnen bedienen maar nog weinig ervaring hebben met het internet leren hoe ze het internet kunnen gebruiken. Maar ook hoe u bijvoorbeeld e-mail moet schrijven en versturen. Onderwerpen: e-mailen, downloaden, zoekmachines en browsers. De laatste module gaat over sociale media. In zeven hoofdstukken leert u werken met sociale media in een veilig afgeschermde omgeving. Onderwerpen: sociale netwerken, links en blogs.

Deze drie modulen vormen samen de cursus Klik & Tik. De cursus duurt vijf weken waarin u elke week een les van 1,5 uur krijgt. Tijdens deze weken kunt u thuis ook verder oefenen of kunt u gebruikmaken van de internetcomputers in de Bibliotheek. Aan het begin van de cursus kijkt u samen met de cursusleider bij welke module u wilt beginnen.

Het is mogelijk om een werkboek aan te schaffen voor € 10,- (niet verplicht). Tijdens de cursus kunt u gebruikmaken van de computers op de locatie zelf, maar wilt u een eigen laptop meenemen dan kan dat ook. U krijgt les in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke diploma- uitreiking.

Deze cursus wordt u aangeboden door Digitaal Sterk! Digitaal Sterk! is een samenwerking van DOCK, Haarlem Effect, Pluspunt Zandvoort en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in opdracht van de gemeente Haarlem. Digitaal Sterk! wil 55+ verleiden en inspireren tot digitaal vaardig(er) worden.

Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl en op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Let op: Het is noodzakelijk om u van tevoren aan te melden. Aanmelden voor de gratis cursus kan aan de balie van de Bibliotheek of via de website www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.