ZANDVOORT - Afgelopen vrijdag was de eerste vrijdag avond van Koken over Grenzen in Pluspunt. Een project waarbij op de laatste vrijdag van de maand Statushouders en Zandvoortse vrijwilligers in Pluspunt komen koken. Hiermee willen zij een mooie exotische maaltijd presenteren. Koken over grenzen is mogelijk gemaakt door een gift van het OranjeFonds en de Gemeente.

Op donderdag begon de voorpret van Koken over Grenzen. Vrijwilliger Marianne Kapitein ging met drie vrouwen naar Haarlem om inkopen te doen. Kruiden, vlees, groente en speciale koffie werd er ingekocht.

Op vrijdagmiddag kwam een grote groep vrouwen Syrisch koken om met trots prachtige exotische schalen te presenteren. 49 mensen zaten aan een lange tafel en genoten van het buffet. Om ontmoetingen over grenzen te bevorderen was er een tafelschikking zodat iedereen naast iemand zat met een andere achtergrond. Na het eten kwam de live muziek, werd er gezongen, geklapt en gedanst. Kinderen stonden in het midden van de kring en senioren buurtbewoners zaten klappend er omheen. En dan was er koffie ….uit Eritrea. Deze was zo bijzonder dat woorden tekort doen. Dit moet men gewoon een keer komen proeven.

Bob Bleijerveld maakte mooie foto portretten van de avond. Deze zijn te zien op de Facebook pagina van het Sociaal Wijkteam en de groep Welkom ( nieuwe) statusburen Zandvoort.

Koken over grenzen is iedere laatste vrijdag van de maand. Mee eten kost € 5,- dit is inclusief het eerste drankje en de koffie. Aanmelden kan bij de receptie van Pluspunt. 023.5740330