ZANDVOORT - Op 20 en 21 mei vinden weer de Jumbo Familie Racedagen driven by Max Verstappen in Zandvoort aan Zee plaats. En alhoewel het hoofdprogramma op Circuit Zandvoort plaatsvindt, is het natuurlijk een feestje van het hele dorp. En dus hopen we dat alle ondernemers van Zandvoort de bezoekers van dit evenement een ware ‘Max’-belevenis meegeven. En daarvoor biedt de gemeente een aantal handvatten.

Zo mag u tijdens dit weekend een 'kraampje' voor uw onderneming of nabij uw strandafgang op de boulevard plaatsen. U kunt dan denken aan handelswaar van uw reguliere assortiment, mits er geen strijd ontstaat met de openbare orde en veiligheid. Ook dient u zich tenminste 48 uur van tevoren schriftelijk bij de gemeente aangemeld te hebben. U kunt zich aanmelden via info@zandvoort.nl.

Maar er gebeurt meer dit weekend. De Haltestraat wordt op zaterdag 20 mei vanaf 18.00 uur afgesloten voor verkeer, tot een tijdstip dat door de hulpdiensten en handhaving als noodzakelijk geacht wordt en de horecaondernemers hebben toestemming om hun terrassen te vergroten tot 02.00 uur. Het zou natuurlijk mooi zijn als de Haltestraat één groot terras wordt. Uiteraard vraagt de gemeente u hierbij rekening te houden met elkaar en de algemene regels zoals geen glas op straat, in acht te nemen.

Verder hopen we veel aangeklede etalages te zien. Denk hierbij aan race gerelateerde items maar Max is ook Hollands trots en een oranje feestje zou om deze reden ook niet misstaan.

En vergeet uw Zandvoort Special- en of racevlag niet!

De gemeente, VVV Zandvoort, Circuit Zandvoort, Holland Casino en Beach Promotion zullen er ook voor zorgen dat het de bezoekers niet zal ontgaan dat Circuit Zandvoort niet het enige podium is tijdens dit weekend. Zo zal er geflyerd worden bij het station en zullen er door het hele dorp posters zijn om aan te geven wat er te doen is.

Genoeg te beleven en een mooie gelegenheid om Zandvoort van haar beste kant te laten zien!

Tot slot nog een tip: wilt u dat de vele duizenden bezoekers uw zaak ook nog een bezoekje brengen? Het grootste gedeelte van de bezoekers komt met de trein. Dit is dus een mooie locatie om uw specialiteiten onder de aandacht te brengen!

Zandvoort aan Zee is klaar voor Max en zijn vele fans!