ZANDVOORT - Programma zondag 16 februari 2020:

J.S. Bach / E. Petri: "sheep may safely graze" BWV 208
F. Schubert: Impromtu op.90 no.2 Es dur
F. Schubert / F. Liszt: Ave Maria (S 558.12) Gretchen am Spinnrade (S 558.8)
Auf Dem Wasser zu singen (S 558.2)
Ständchen (S 560.7): Soirées de Vienne, Valse Caprice no. 6 (S 427.6)

pauze

R. Wagner / F. Liszt:​ Lohengrin: Elsas Brautzug zum Münster (S.445)
G. Verdi / F. Liszt:​ Rigoletto. Paraphrase du concert (S 434)
A. Ginastera: Danzas Argentinas op.2
J. Strauss / A. Schulz-Evler: Concert Arabesques: By the Beautiful Blue Danube

Aanvang: 15.00 uur (kerk open 14.30 uur)
Locatie: Protestantse kerk
Toegang: €5,-

Ketevan Sharumashvili, Piano

Indringende passie uit Georgië

In 2017 heeft de Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili ons land als haar thuisbasis gekozen en is sindsdien bezig aan een ware opmars. Geroemd om haar fabelachtige techniek speelt ze zeer sensitief, krachtig en oprecht en weet zo door te dringen tot de diepere lagen van de ziel.

Ketevan, geboren en getogen in Tbilisi, genoot een imposante opleiding. Ze verwierf twee masters en het zeer veeleisende diploma van ‘Concertpianiste’ in respectievelijk Tbilisi, Hamburg en Amsterdam, waar ze een studente was van pianogigant Jan Wijn.
Bijzonder is dat Ketevan pas op twaalfjarige leeftijd met haar pianostudie begon, en al op haar veertiende het Rubinstein Concours in Parijs wist te winnen.

Inmiddels is ze prijswinnares van meerdere internationale competities in Frankrijk, Italië, Griekenland en Nederland. Ze won onder andere de ‘Soroptimist Prijs’ bij de Viotti Competitie in Vercelli - Italië, en de Pianale competitie in Duitsland.
Ketevan volgde ook Masterclasses bij meesterpianisten waaronder Paul Badura-Skoda, Tamás Vásáry en Boris Berman die allen onder de indruk waren van haar eigen gevoelige spel en virtuositeit.

Ketevan heeft een uiterst aantrekkelijk en uitdagend programma samengesteld waarin alle facetten van haar meesterschap aan bod gaan komen. U gaat luisteren naar werken van onder andere Bach, Liszt en Richard Strauss.
www.ketisharu.com