AMSTERDAM - Een weekend lang kan men deze zomer weer genieten van de beste kipgerechten, workshops, live-muziek en DJ’s. Op vrijdag 27 t/m zondag 29 juli zullen verschillende cateraars in het Rembrandtpark (Amsterdam) al kokend, bradend en grillend laten zien hoe veelzijdig dit stukje vlees werkelijk is. Voor het eerst komt Kip Festival ook naar Rotterdam, van vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus bij Het Park (Euromast). Ook is er dit jaar voldoende keuze voor bezoekers die vegetariër zijn, halal willen eten of gluten-intolerant zijn. Bovenop het muziekprogramma zijn er dit jaar verschillende dans- en kookworkshops voor jong en oud. De ticketprijs is €5,00. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. De voorverkoop is gestart via www.kipfestival.com.

Kip van over de hele wereld
Op het Kip Festival vind je meer dan 50 verschillende bereidingen van kip. Iedereen kan genieten van eindeloos veel variaties op kipgerechten: onvervalste klassiekers als Jamaican jerk chicken, kip teriyaki, deepfried wings, chicken curry en Indonesische saté van kippendij. Ook worden bezoekers verrast met nieuwe recepten en alternatieve bereidingen, zoals chicken waffles, kip gemarineerd in cola, lemon grass chicken en rode fajita kip op blauwe taco’s. De culturele diversiteit van de steden is ruimschoots terug te vinden; vrijwel alle wereldkeukens zijn vertegenwoordigd.

Biologisch aanbod
Kip Festival is geheel vrij van plofkip. Er is dit jaar nog meer aandacht voor een biologisch aanbod, de cateraars worden gestimuleerd om zoveel mogelijk duurzame producten te gebruiken:

Muziek en workshops
Bij lekker eten hoort lekkere muziek. Vanaf het podium zorgen verschillende bands en Dj’s een weekend lang voor tropische sferen, met veel aandacht voor reggae, afro, latin, dancehall, soca muziek. Rustig en laidback overdag, feestelijk en dansbaar in de avond. Ook vinden er verschillende dans- en kookworkshops plaats. Zo leer je binnen no-time Kizomba of Salsa dansen en kan je meedoen aan een percussie workshop. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen bij het festival en hoeven zich drie dagen lang geen moment te vervelen. Zo is er een springkussen, een Silent-Kinderdisco, poppentheater, mega-bellenblaas, kunnen kids geschminkt worden en hun haar laten invlechten.

Kip Festival Amsterdam, Rembrandtpark (Amsterdam)
Vrijdag 27 juli, van 16:00 - 23:00
Zaterdag 28 juli, van 13:00 - 23:00
Zondag 29 juli, van 13:00 - 23:00