ZANDVOORT - De kookcursus voor oudere mannen bij Pluspunt is een groot succes. Elke dinsdagmiddag komt er een enthousiast groepje van 9 mannen bijeen om te leren koken.

Een zeer tevreden cursist verwoordt zijn ervaringen als volgt:


Onder de bezielende leiding van de bekende Zandvoortse kok Fred Paap maakt de groep kennis met de basisprincipes van het koken. Allerlei gerechten komen aan bod, klassiekers als Blauwe Hap en Billetjes in het Groen zijn inmiddels geen probleem meer voor de cursisten. Ook voor het bakken van een visje draaien de heren hun hand niet meer om. Een motivatie om je best te doen is het feit dat de cursisten alles na afloop zelf mogen opeten.


Onder het bereiden én nuttigen van heerlijke gerechten komt het vaak tot een interessant gesprek tussen de cursisten onderling, dit bepaalt hoge mate de prettige sfeer. Dat het een enthousiaste club oudere mannen betreft mag duidelijk zijn: Fred laat de boel af en toe bewust uit de hand lopen om daarna tactvol en met humor in te grijpen. Dat er veel en luid wordt gelachen is wel opgevallen. Regelmatig gaat tijdens de les de deur van de keuken open en steekt een passerende dame haar hoofd naar binnen en roept : “Leuk sfeertje hier mannen, het ruikt lekker, ga zo door!“

Deze cursus biedt u de kans in zes lessen meer kennis te krijgen over koken en bakken én om anderen te ontmoeten. Bent u 60 jaar of ouder en wilt u ook meedoen aan de kookcursus voor mannen? De cursus vindt plaats op dinsdag van 16 tot 19 uur en gaat van start op 26 juni bij Pluspunt, Flemingstraat 55. De kosten bedragen € 60,-, dit is inclusief de maaltijd, een drankje en een kopje koffie of thee na. Voor aanmelding of meer informatie kunt u terecht bij Pluspunt, Astrid Zoetmulder, a.zoetmulder@pluspuntzandvoort.nl of 023-5719393 . U kunt ook bellen naar de receptie van Pluspunt: 023-5740330.