ZANDVOORT - Zondag 15 september in de Protestante kerk

Katie Yao Morgan
(2000) is van Britse en Chinese afkomst en is geboren in Crawley, Engeland. Ze begon met pianospelen op vierjarige leeftijd. In 2010 begon zij op de Yehudi Menuhin School, waar zij studeerde bij Marcel Baudet. In 2011 won Katie een tweede prijs in de Pianist of the North Competition, in 2014 werd een eervolle vermelding aan haar toegekend in de International Piano Competition in Enschede en in 2016 ontving zij een Diplôme de Jeune Espoir tijdens de tiende Adilia Alieva Competition, gehouden in Annemasse, Frankrijk. Katie heeft opgetreden op het Wimbledon Festival en verschillende andere locaties; in 2013 trad ze op met het Menuhin School Orchestra en in 2015 trad zij op in verschillende plaatsen in het zuiden van Engeland en in Schotland. In 2016 speelde zij samen met het Dorking Chamber Orchestra en in 2017 met het Mihail Jora di Bacau Orchestra Filamonica in Canty, Italië. Ook heeft ze met duo’s opgetreden in Wigmore Hall. Katie maakt onderdeel uit van het Trio Pantoum met SongHa Choin (viool) en Maxim Calver (cello). Ze wonnen een eerste prijs in de Intercollegiate Piano Trio Society Competition van het Birmingham Conservatoire in 2018. In februari 2019 toerden zij door Nederland en waren ze te horen bij Spiegelzaal. Vanaf september 2018 studeert Katie bij Frank Peters aan het Consevatorium van Amsterdam. In 2019 won zij een eerste prijs in de regiofinale van het Prinses Christina Concours.

Noëlle Drost
(1999) begon op achtjarige leeftijd met pianolessen bij Bep Visser. In 2014 werd ze aangenomen op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent. Twee jaar later stond ze in de regionale finale in Den Bosch van het Prinses Christina Concours, waar ze een derde prijs won. Sinds september 2017 volgt Noëlle ook hoofdvak zang en kreeg ze les van Charlotte Margiono. Hiermee heeft ze in 2018 de Gaudeamus Prijs gewonnen voor beste uitvoering van een hedendaagse compositie tijdens het Prinses Christina Concours in Den Bosch, en in 2019 won ze een tweede prijs tijdens het Prinses Christina Concours in Veghel. Ook heeft ze met het Atheneum Kamerorkest gesoleerd in de Nieuwe Kerk te Den Haag. Verder heeft ze in verschillende concertzalen door heel Nederland opgetreden, waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Noëlle heeft in 2018 haar gymnasium afgesloten en heeft nu tussenjaar om te focussen op het zingen. Ze volgt nu ook de Fortbildung aan het Lichtenberger Institut für angewandte Stimmfysiologie in Duitsland en krijgt sinds september 2018 zangles van Rita Dams.

Iris van Nuland
(2002) kreeg in 2008 haar eerste vioollessen op de muziekschool Muzelinck in Oss. Vanaf 2010 volgde zij lessen bij Roos van Well. In 2011 heeft ze succesvol auditie gedaan voor de talentenklas van Muzelinck. In 2013 is ze aangenomen op de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds september 2014 speelt Iris in het Atheneum Kamerorkest (AKO), waar ze in najaar 2018 aanvoerder van de tweede violen is en in het voorjaar van 2019 concertmeester van is. In 2013 won zij samen met de celliste Emma van Schadewijk als Duo Decivo de Talentenjacht 2013 van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Tijdens het Prinses Christina Concours 2015 won Iris een 1e prijs en tevens de Publieksprijs in Den Bosch en drong zij door tot de Nationale Halve Finale in Den Haag. Vervolgens won Iris in 2016 het RTL4 tv-programma Superkids en daarmee een studiebeurs van 25.000 euro. Daarnaast heeft ze prijzen gewonnen bij de Maassluise Muziekweek, bij het Internationale Wettbewerb für junge Geiger van de Muziekacademie Anton Rubinstein in Düsseldorf, bij Het Nederlandse Vioolconcours (categorie Iordens), bij het Archipel Muziekconcours en de Labberté-Hoedemakerprijs bij het Peter de Grote Festival. In 2017 heeft zij in Zürich een concert mogen verzorgen op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade en het Prinses Christina Concours. Verder heeft ze samen met Roel van Velzen op piano opgetreden tijdens Het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy en soleerde Iris in 2018 in de finale van de Vondel Winterconcerten in Amsterdam met Lisa Jacobs in het Dubbelconcert voor twee violen van J.S. Bach. Ook speelt ze in 2019 tijdens de Movie Classics in Paradiso het thema uit Schindler’s List met Lavinia Meijer op harp en de Jonge strijkers en Blazers Nederland en Camerata Amstelveen. Haar viool is een Wolfram Neureither Montpellier 2015 en haar strijkstok is een Duitse gouden strijkstok van Georg Walter Renz (Heinrich Knopf kopie uit 1930) van vioolbouwer Rodolfo Angilletta te Düsseldorf. Na haar VWO-diploma behaald te hebben neemt ze nu een tussenjaar om veel viool te kunnen studeren en zo uit te vinden of een leven als violiste bij haar past.