ZANDVOORT - Elke tweede woensdag van de maand is er in de Bibliotheek Zandvoort (Louis Davidscarré 1) het Mamacafé; een ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen, waarbij ook baby’s en peuters van harte welkom zijn.

Loop gezellig binnen op woensdag 13 december tussen 9:30 en 11:30 uur, je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Deze ochtenden worden georganiseerd i.s.m. de Jeugdgezondheidszorg Kennemerland (JGZ Kennemerland).

Onder het genot van een kop koffie of thee spreken we met elkaar over onze kinderen, over opvoedvragen en maandelijks wordt een toepasselijk thema gekozen dat door een deskundige nader wordt toegelicht. Dit thema wordt verzorgd door JGZ Kennemerland of door de Bibliotheek.

Het thema van deze woensdag is ‘Mediaopvoeding‘.

Kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar zijn geboren in het digitale tijdperk. Voor hen zijn computers, tablets en mobiele telefoons de gewoonste zaak van de wereld. Ze komen gewild of ongewild dagelijks in aanraking met het gebruik van digitale media. De digitale wereld is overal.

Veel kinderen voelen zich erg aangetrokken tot digitale media en ze leren snel. Het gebruik ervan heeft voordelen, maar roept bij veel ouders ook vragen op. Hoe lang mag mijn kind op de tablet? Is het verstandig om mijn baby televisie te laten kijken? Wat zijn goede apps? Nadenken over mediaopvoeding en wat er moet gebeuren heeft een positief effect op je kind. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Jouw rol als ouder/opvoeder is hierin erg belangrijk.

Monique de Jong, mediacoach bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, geeft deze morgen tips. Ook kun je meepraten over allerlei praktijkvoorbeelden en van andere ouders horen hoe zij erover denken.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl,

Woensdag 13 december | 9:30 – 11:30 uur | Gratis

de Bibliotheek Zandvoort, Louis Davidscarré 1 in Zandvoort