ZANDVOORT - Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er in 2018 van 24 januari tot en met 3 februari De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen te bevorderen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Het prentenboek Sst! De tijger slaapt geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup, is gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. De Bibliotheek nodigt alle kleintjes en hun (groot)ouders uit bij het voorlezen van het bekroonde boek tijdens het voorleesontbijtfeestje én bij een andere leuke activiteit in de Bibliotheek Zandvoort (Louis Davidscarré 1).

Reserveer per persoon een gratis kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Alle kinderen van 0 tot 6 jaar kunnen tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van de Bibliotheek. Het Prentenboek van het Jaar Ssst! De tijger slaapt én een grappig vingerpopje liggen als cadeautjes op ze te wachten.

Voorleesontbijt ontbijtfeestje

De Nationale Voorleesdagen beginnen met een superleuk ontbijtfeestje. Peuters en hun (groot)ouders of oppas zijn van harte welkom om lekkere broodjes te komen eten en te luisteren naar een VIP uit Zandvoort die voorleest uit Ssst! De tijger slaapt. De VIP is niemand minder dan Iris Jansen. Zij werd in 2017 na voorrondes in de Bibliotheek Pabo Voorleeskampioen van Noord-Holland. Zin in zo’n verhaal met een ontbijtje? Je bent van harte welkom! Vergeet niet je biebkaart mee te nemen, dan kun je na het ontbijt gelijk een flinke stapel boeken mee naar huis nemen. Reserveer per persoon een gratis kaartje.

Woensdag 24 januari | 9:15 – 10:15 uur | Gratis
de Bibliotheek Zandvoort | Voor peuters en hun (groot)ouders

Ssst! De tijger slaapt voorlezen met verteltheatertje

Ssst! De tijger slaapt is een vrolijk en spannend verhaal over Tijger, Kikker, Muis, Schildpad, Vos en Ooievaar. Tijger ligt te slapen. Zij ligt vreselijk in de weg en de dieren moeten erlangs. Steeds dreigt ze wakker te worden en dat is helemaal niet de bedoeling…. Een spannend verhaal met het vertelkastje. Reserveer per persoon een gratis kaartje.

Vrijdag 2 februari | 10:30 - 11:30 uur | Gratis
de Bibliotheek Zandvoort | Voor peuters en hun (groot)ouders

Kijk voor uitgebreide informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en reserveer meteen je kaartje.