ZANDVOORT - Sinds 1 oktober 2015 biedt de Bibliotheek Waterland werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de bibliotheek Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op donderdag  1 juni  vindt van 10 -12 uur de eerstvolgende bijeenkomst plaats met als onderwerp: Een effectieve ‘open’ sollicitatie. 

Als je 'open' solliciteert, dan betekent dat eigenlijk dat je 'ongevraagd' solliciteert. Het bedrijf heeft voor zover jij weet geen openstaande vacatures, dus je geeft met jouw sollicitatiebrief je aan dat je interesse hebt in het bedrijf en dat je er graag zou willen werken. Op zo'n manier een baan proberen te vinden lijkt misschien onmogelijk, maar dat is zeker niet waar. Een open sollicitatie kan effectiever zijn dan je denkt, mits je het goed aanpakt. Ook als je al eens een open sollicitatie hebt gedaan leren wij je stapsgewijs hoe je het met meer focus kunt aanpakken.

Walk&Talk bijeenkomsten vinden  elke 1e donderdag* van de maand van 10 - 12 uur plaats in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40). Tijdens de bijeenkomst op 1 juni is er ook alle gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen.

Aanmelden is niet nodig maar kan via walkentalk@bibliotheekwaterland.nl