ZANDVOORT - Op vrijdag 9 februari en 23 februari van 13.30 uur tot 16.00 uur is er een workshop Quilten voor iedereen die de basisvaardigheden wil leren.

Tijdens deze workshop leert u de basis van het quilten. Hierna is deze club een open inloop op vrijdagmiddag in de even weken van 13.30 tot 16.00 uur. Een aantal deelnemers heeft al veel ervaring en zij delen deze kennis graag. Met, van en aan elkaar leren en daarbij nieuwe contacten opdoen met veel gezelligheid. Natuurlijk is er ook mogelijkheid tot ruilen van stofjes.

Quilten is een handwerktechniek waarbij drie lagen textiel met een stiksteek op elkaar genaaid worden. De bovenlaag kan bestaan uit een hele lap katoenen stof, bijvoorbeeld voor een deken, kinderdekentje of een mooi plaid voor de bank. De tweede laag bestaat vaak uit een vulling. De onderste laag is net als de bovenlaag weer van katoen.

Aanmelding vooraf noodzakelijk en kan bij de balie van Pluspunt 023-5740330. Kosten € 2,50 per keer inclusief 1 kopje koffie/thee. Neemt u zelf (geknipte) katoenen lapjes, een schaar naald en draad en een potlood mee?

Locatie: Wijksteunpunt De Blauwe Tram, Louis Davids Carré 1, Zandvoort centrum.