ZANDVOORT - Bij Pluspunt hangt er regelmatig nieuwe amateurkunst aan de muur. Vanaf heden tot eind februari is de kunst van Joan Helweg te bewonderen.

Zij maakte tijdens een weekje vakantie haar impressie van Zandvoort in olieverf en sinds zij 12 jaar geleden naar Zandvoort verhuisde, heeft zij haar schilder hobby weer nieuw leven ingeblazen.

“Al heel jong wilde ik dit graag, deed zo nu en dan wat, maar niet intensief want werk en gezin gingen voor. Picasso is mijn grote voorbeeld, ik vind het zo fantastisch hoe hij alles naar zijn hand zette, niets realistisch maar een eigen stijl. Later werd mijn interesse groter: Dali met zijn eigenzinnige kleuren en Pollock de action-painter; dat lijkt mij ook heerlijk om te doen, letterlijk smijten met verf” vertelt Joan.

Haar eigen stijl is vooral intuïtief en abstract, ze begint met een blanco doek en tijdens het schilderen ontstaat het vanzelf; soms met een diepere betekenis, soms natuur gerelateerd. Sinds een paar maanden schildert Joan wekelijks op dinsdagmiddag in Pluspunt bij de schilderclub van OOK Samen.
“Het leuke daar is, dat ik meedoe met de trend van het moment, even weg van mijn eigen 'stijl' bijvoorbeeld dikke dames schilderen, of mijn visie op Zandvoort. Bovendien is het erg gezellig om samen te schilderen” zegt ze enthousiast.

Het werk van Joan is nu dus te bewonderen in Pluspunt maar ook op Facebook is haar werk te zien: joanhelweg.

Wanneer u zelf interesse heeft om bij Pluspunt te komen exposeren, neem dan even contact op met Yolande Gooszen: Y.Gooszen@pluspuntzandvoort.nl of bel even met 023-5740330.