ZANDVOORT - Plastic afval. De zeeën liggen er helaas vol mee. De 16-jarige scholiere Luna Kemper wil er iets tegen doen. Luna en schrijver Bert Smit dompelen je op 31 mei onder in de wereld van de plastic soup. Luna reisde vijf weken mee op het Masterskip Wylde Swan in de Caraïben om onderzoek te doen naar plastic afval in zee. Haar bevindingen deelt zij met ons tijdens de Open Ochtend op donderdag 31 mei, van 8:00 – 9:00 uur, in de Bibliotheek op het station (middenperron, spoor 3/6). De inspiratiesessie is gratis bij te wonen, maar reserveer in verband met de te verwachten belangstelling wel een kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

In haar verhaal zal Luna worden ondersteund door schrijver Bert Smit die voorleest uit het boek: Jokeledokus en het eilandmysterie. Een avonturenverhaal met een groene boodschap aan kinderen om het milieu te respecteren en acties te ondernemen om dit te verbeteren.

Plasticvervuiling
Luna: ‘Ik maak me al langer zorgen om het vele plastic afval in de zee. In de media kom je onwijs verontrustende berichten tegen. Zo wordt er wel gezegd dat er in 2050 waarschijnlijk meer plastic afval in de zee is dan dat er vissen in zwemmen! Dat mag niet gebeuren, vind ik! Plasticvervuiling probeer ik al tegen te gaan door afval te scheiden en met wat lokale acties. Maar ik wil méér doen! Geweldig dus dat ik mee kon reizen met het Masterskip Wylde Swan. Aan boord van het schip is heel veel apparatuur waarmee ik tijdens mijn reis onderzoek deed. Ook maakte ik filmpjes om mensen bewust te maken van plastic afval in het water.


Wylde Swan
De Wylde Swan is een schip waarop leerlingen uit 4 havo en 4 en 5 vwo met interesse voor bètavakken hun school voortzetten tijdens een avontuurlijke zeilreis. Een interessante aanvulling op het lesprogramma , maar ook een mogelijkheid om praktisch aan de slag te gaan met bètavakken. Deze inspiratiesessie wordt georganiseerd in het kader van Haarlem Plastic Vrij.