SANTPOORT - Losse proefles of twee woensdagmiddagen met een boswandeling, speurtocht naar knutselmateriaal, en knutselen en tekenen voor kinderen van 6-8 jaar. Er wordt geknutseld en getekend met materialen uit de natuur. De middagen beginnen met een tocht door het bos, zoeken en kijken, wat kom je tegen. Daarna wordt er in de werkschuur van de boswachters in Duin en Kruidberg geknutseld en getekend onder begeleiding van beeldend kunstenaar Caroline van den Bemt. Zij helpt elk idee en elk kind op weg naar een kunstwerk. De middagen duren elk van 14.00 tot 16.00 uur.

Meld je nu op www.natuurmonumenten.nl aan voor de losse proefles op woensdagmiddag 1 februari en/ of de serie van twee middagen op 8 en 15 februari!

De middagen zijn alleen voor kinderen van 6, 7 en 8 jaar oud. Ouders zijn aan het eind van de middag op 15 februari welkom om te komen kijken naar alle kunstwerkjes.

Speur naar grappige en magische dingen

Ben jij nieuwsgierig? Zoek je graag sporen in de natuur? Verzin je al spelend je eigen verhalen? Hou je van tekenen, schilderen of knutselen? Doe dan mee in het Bosatelier! Lopend door de duinen en bos van Duin en Kruidberg komen we gekke, grappige en magische dingen tegen. Als je iets bijzonders ziet of vindt in de natuur, kan dat het begin zijn van een onderzoek ‘hoe de dingen met elkaar dansen’.

In het Bosatelier zijn materialen en kleuren verzameld, waarmee je kunt onderzoeken, knutselen, tekenen en experimenteren. Je wordt begeleid door een kunstenaar. Door te doen leer je anders kijken en jezelf - en de wereld om je heen – beter begrijpen. Dat verhoogt je zelfvertrouwen! Aan het eind van de tweede middag is er een expositietje voor ouders. Het gaat niet om het resultaat, maar om te voelen dat je verbeelding de bron is van nieuwe mogelijkheden.

Goed om te weten:

•Van te voren aanmelden is noodzakelijk

•Alleen voor kinderen van 6, 7 en 8 jaar oud. Ouders en broertjes/ zusjes gaan niet mee.