OVERVEEN - Op zondag 27 mei organiseert Coloplast in Overveen speciaal voor stomadragers de Fit for Life Elswout wandeling. Een wandeltocht door de prachtige omgeving van landgoed Elswout, waar deelnemers door een boswachter van Staatsbosbeheer worden rondgeleid. Stomadragers volgen eerst een workshop van een op-stoma- gespecialiseerde fysiotherapeute, om vervolgens meteen te genieten van de wandeling, inclusief stoma-care post. Alle stomadragers zijn van harte welkom zich (samen met partner, vriend(in) of familielid) aan te melden, om zo meer te leren over hun mogelijkheden van bewegen met een stoma en vervolgens meteen daad bij woord te voegen!

Landgoed Elswout en omgeving
Onder begeleiding van een boswachter van Staatsbosbeheer maken deelnemers aan het evenement een wandeling over Landgoed Elswout, dat een rijke geschiedenis kent. Het park in romantische landschapsstijl is voor zowel natuurliefhebbers als voor mensen met interesse in historie en architectuur zeer de moeite waard. Deelnemers horen alle verhalen, dwalen over kronkelige lanen met statige beuken en eiken, bekijken de aanwezige Rijksmonumenten en kunnen genieten van de bos- en zeelucht.

De Fit for Life workshop
Voorafgaand aan de wandeling zal gespecialiseerd fysiotherapeute Jo Anne van Yperen een workshop geven waarbij zij dieper ingaat op de mogelijke angsten, drempels om te bewegen met een stoma en manieren om daar mee om te gaan. Een workshop boordevol praktische tips & tricks, verhalen van ervaringsdeskundigen en mogelijkheden tot het stellen van persoonlijke vragen. Deze workshop vindt plaats om 14.00u bij Theater Elswout. Aansluitend zal de wandeling starten, waarbij alle deelnemers op hun gemak kunnen genieten van de omgeving, de beweging en elkaars gezelschap.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.coloplast.nl/stomafitforlife. De Fit for Life Elswout wandeling wordt geheel verzorgd door Coloplast, er zijn dus geen inschrijfkosten. Uiteraard zijn ook partners, vriend(in)en of familieleden van stomadragers van harte welkom mee te wandelen.

Over Fit for Life
Dit aanbod is onderdeel van het programma Fit fot Life. Coloplast heeft Fit for Life opgezet met als doel mensen met een darm- en/of blaasprobleem te ondersteunen fit(ter) door het leven te laten gaan. Met Fit for Life onderschrijft Coloplast haar missie: het leven gemakkelijker maken voor mensen met een darm- en/of blaasprobleem.

Coloplast streeft ernaar dat stomadragers (op zijn minst) kunnen blijven doen wat ze ook voor het krijgen van een stoma deden. Fit for Life bestaat uit evenementen, adviezen en inspirerende verhalen, ontwikkeld in samenwerking met gespecialiseerde fysiotherapeuten, verpleegkundigen én mensen met een stoma. Het is zowel voor mensen die sinds kort een stoma hebben, als voor mensen die al jaren met een stoma leven. Fit for Life inspireert, motiveert, ondersteunt en activeert om in beweging te komen.