HAARLEM - Donderdagavond 26 oktober waren wij aanwezig bij de EP-release van de Heemskerkse reggae-punk band Starfish. In het uiterst gezellige Patronaat Café presenteerden de jonge, talentvolle en energieke IJmonders daar hun tweede EP getiteld: "Sonic Fire" die vanaf heden verkrijgbaar is.

Nadat de zaal al aardig was opgewarmd door de relaxte chill-out muziek van het Belgische Seagulls uit Oostende gaf Starfish in Haarlem weer een perfecte live-show met een mix van de nieuwe nummers en enkele liedjes van de in 2016 uitgekomen EP "Brand New Day". Starfish bestaat uit Mats Admiraal (gitaar, lead vocals), Thomas Wobben (gitaar, synths, backing vocals), Peter Schillemans (bass) en Elmar Lambers (drums), en hoewel afkomstig uit Heemskerk wonen, werken en studeren de vier bandleden inmiddels in Amsterdam.

Na het uitkomen van de eerste EP mochten de talentvolle muzikanten al touren in Engeland en Frankrijk en stonden zij op tal van festivals in Nederland zoals Mixtream, Young Art Festival en Zandstock. Ook in het clubcircuit doet de aanstekelijke mix van reggae, ska, punk en onvervalste dub-sounds het uitstekend en staat de energieke show garant voor een feest. De debuutsingle "No Rasta" werd zelfs opgepikt door toenmalig 3FM-dj Giel Beelen, waardoor men een nog groter publiek wist te bereiken.

Met "Sonic Fire" dat werd uitgebracht op het nieuwe label Sunny Vibes Records bewijst de band zich verder te ontwikkelen en dit kwam tot uiting in het Patronaat Café waar men bijkans de pannen van het dak speelde, en dezelfde energie toonde als op welk festival of in welk clubhuis dan ook. Vanaf seconde 1 spatten de vonken er af en behalve de oude nummers van de eerste EP werden ook de nieuwe nummers gretig opgezogen door het aanwezige publiek. Niet zo gek want de eerste single "Another View" deed het al uitstekend op Spotify net als de opvolger "Danger Zone" Met de EP-release gaf Starfish tevens een startschot voor vele energieke liveshows in binnen- en buitenland en wij kunnen de tip geven om daar zeker een keer bij aanwezig te zijn. Wat ons betreft kan Starfish live nog wel eens het leukste muzikale feest en avontuur van 2018 worden!