ZANDVOORT - Over enkele dagen, van 18 tot en met 20 augustus, staat Circuit Zandvoort weer geheel in het teken van de Duitse toerwagenserie DTM, die voor het 17e jaar in successie op het circuit in de duinen te gast is. Hoewel we sinds het seizoen van Renger van der Zande in 2011 een reguliere Nederlandse deelnemer in de DTM node moeten missen, zijn er wel de nodige Nederlandse coureurs en teams tijdens het DTM-weekeinde actief in het voorprogramma met FIA EK Formule 3, de Audi Sport TT Cup en de GT4 European Series Northern Cup. Zelfs Formule 1-held Max Verstappen komt naar Zandvoort, hij zal op zondag 20 augustus als speciale gast aanwezig zijn. Toegangskaarten zijn er al vanaf tien Euro (duinkaart vrijdag) en kunnen worden besteld via www.dtm.com. Nadere informatie over het evenement is te vinden op www.circuitzandvoort.nl

Natuurlijk vormen de ruim 500 pk krachtige toerwagens van Audi, BMW en Mercedes-AMG in de DTM de hoofdmoot van het programma, met in totaal drie vrije trainingen, twee kwalificaties en twee races van elk 55 minuten inclusief verplichte pitstop. Eén Nederlander rijdt in ieder geval op Zandvoort met een DTM-auto, want Nyck de Vries is door Audi ingeschakeld om een aantal bevoorrechte gasten mee te nemen voor een snelle ronde als passagier in de zogeheten ‘DTM race-taxi’. Onlangs, tijdens het meest recente DTM-weekeinde in Moskou, werd De Vries door Audi als reservecoureur beschikbaar gehouden om in te springen voor Mike Rockenfeller als die vanwege zijn op de Norisring gebroken middenvoetsbeentje niet had kunnen rijden. Dat bleek uiteindelijk niet nodig, maar het geeft wel aan dat De Vries met een sterk optreden tijdens een DTM-test in de afgelopen winter de verantwoordelijke mensen bij Audi Sport wist te overtuigen.

Max Verstappen als speciale gast

Als speciale gast op zondag 20 augustus is bovendien Max Verstappen aanwezig. Voorafgaand aan de DTM-race zal hij een paraderonde over het circuit met een exclusieve sportwagen rijden, waarbij één gelukkige fan mee mag als passagier! Om hiervoor in aanmerking te komen, kunnen kandidaten via de Facebook-pagina’s van de DTM en Circuit Zandvoort laten weten waarom juist zij als passagier met Max Verstappen zouden moeten meerijden. Na afloop van de DTM-race op zondag overhandigt Max Verstappen bovendien de trofeeën aan de succesvolle coureurs tijdens de prijsuitreiking.

Nederlandse rijders en teams in het voorprogramma

In het FIA EK Formule 3 is er dit jaar evenmin een Nederlandse deelnemer actief, maar natuurlijk is hier met Van Amersfoort Racing uit Zeewolde wel een van de toonaangevende Nederlandse raceteams vertegenwoordigd. Het team brengt een drietal Dallara-Mercedes-Formule 3-auto’s aan de start voor coureurs Harri Newey, Pedro Piquet en Joey Mawson. In de Audi Sport TT Cup starten daarentegen maar liefst drie Nederlandse rijders. Naast Milan Dontje, die het volledige seizoen in de merkencup met de 310 pk sterke Audi TT in Cup-versie rijdt, komen oud-Formule 1-coureur Giedo van der Garde en Bernhard van Oranje op Zandvoort als gastrijders in actie. In de GT4 European Series Northern Cup zijn met Ekris Motorsport, Las Moras Racing en Equipe Verschuur drie Nederlandse teams actief. De twee eerstgenoemde teams hebben met respectievelijk Ricardo van der Ende/Max Koebolt en Luc Braams/Duncan Huisman tevens een volledig Nederlandse rijdersbezetting.

Donderdagmiddag publieksevenement in Zandvoort, kaarten nog steeds te koop

Als opwarmer voor het DTM-weekeinde op Circuit Zandvoort is er op donderdag 17 augustus van 14.00 tot 15.00 uur al een publieksevenement met een aantal DTM-coureurs in het centrum van Zandvoort. Het evenement begint op vrijdag met vrije trainingen en kwalificaties voor alle klassen van 11.15 tot 19.25 uur. Op zaterdag werken alle series al een race af en zijn er ook nog de nodige trainingen tussen 9.00 en 18.45 uur. Op zondag zijn er nog twee trainingen van de DTM en races van alle klassen tussen 8.50 en 17.30 uur. Kaarten voor het evenement zijn in de voorverkoop goedkoper en kunnen nog steeds worden besteld via www.dtm.com.

Rijk culinair aanbod in Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club

Uiteraard komt ook de inwendige mens op en rond Circuit Zandvoort tijdens het DTM-weekeinde niets tekort. Bernie’s Bar & Kitchen, op de eerste etage van het pitgebouw met een fantastisch uitzicht op het rechte stuk en de Tarzanbocht, en Bernie’s Beach Club aan het Zandvoortse strand op loopafstand van het circuit, beide recentelijk geopend, bieden een rijk culinair aanbod. Beide locaties zijn geopend voor ontbijt, lunch of diner, maar ook voor een drankje of hapje tussendoor zijn er diverse mogelijkheden. Nadere informatie is te vinden via www.bernies.nl.

Tickets bestellen

Toegangskaarten voor het autosportfestijn op Circuit Zandvoort zijn er al vanaf tien Euro (dagkaart vrijdag), € 12 (dagkaart zaterdag), € 17 (dagkaart zondag) en € 22 (weekendkaart) en kunnen worden besteld via www.circuitzandvoort.nl of via www.dtm.com.