ZANDVOORT - Elke zomer wordt het Gasthuisplein, het oudste plein van Zandvoort, een weekend lang omgetoverd tot festivalterrein met een prachtig podium, schitterende bars en de lekkerste foodtrucks. De aankomende editie zal plaatsvinden op vrijdag 14 juli, zaterdag 15 juli en zondag 16 juli 2023. Tijdens dit weekend serveren diverse landen vanuit de mooiste foodtrucks hun gerechten. Daarnaast passeren ook diverse street-acts de revue en zijn er leuke en zeer diverse optredens. Bij de vorige editie was dat bijvoorbeeld een Italiaanse zangeres, een Caribbean band en een Spaanse danseres.


Wereldse Smaken is een multicultureel festival, voor zowel het oog als de maag. Het behoort nu al tot één van de gezelligste weekenden van Zandvoort. Wereldse Smaken wordt bezocht door inwoners van Zandvoort en omstreken, maar ook toeristen en dagjesmensen zijn van harte welkom tijdens het lekkerste weekend van Zandvoort.

Wereldse Smaken is een mooie aanvulling van festivals en feesten die georganiseerd worden in Zandvoort en vult daarmee de leegte die is ontstaan na het stoppen van Culinair Zandvoort.

Wereldse Smaken wordt georganiseerd door Basiel Lammers, John Zwiers en Edwin Sibbel. Alle drie zijn zeer actief geweest in o.a. de horeca en de evenementensector. De drie vrienden wilden graag een gezellig en ongedwongen festival organiseren voor de inwoners van Zandvoort en de regio groot Amsterdam.

Zij wilden graag een food festival, maar wel met leuke optredens vanaf een centraal podium. Hun insteek is om ieder jaar weer anders te zijn, waarbij gedacht moet worden aan bijvoorbeeld ieder jaar een andere eyecatcher als hoofdbar, maar ook een ander podium.

Daarnaast zal de line-up natuurlijk ook elk jaar weer anders zijn.

Bent u benieuwd naar wie er dit jaar op komt treden?

Volg Wereldse Smaken dan op de social mediakanalen of kijk op www.wereldsesmaken.com