ZANDVOORT - Op 7 en 8 juli keert de moderne Formule 1 ‘virtueel’ terug naar Circuit Zandvoort, met de Ziggo eBattle F1. Tijdens het British Race Festival zijn, dankzij de inzet van Autocar magazine, alle bezoekers uitgenodigd om hun stuurkunsten te bewijzen in een van de Playseat®-stoelen met de game F1 2017. Naast de eBattle kunnen bezoekers genieten van een gevarieerd raceprogramma, de sensationele Louwman Exclusive cars en de Vintage Revival Zandvoort.

Terwijl de 'echte' Formule 1-coureurs in actie komen tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone, wordt in Nederland de virtuele tegenhanger verreden op dezelfde baan. Zowel zaterdag als zondag vanaf 13.00 uur nemen de snelste simracers van elke dag het tegen elkaar op in de Playseat®-stoelen van de Ziggo eBattle F1-truck op Paddock 1 van Circuit Zandvoort.

Iedere bezoeker kan zich kwalificeren voor een van de twee races door in de ochtend een snelle tijd te noteren in de truck, die vlakbij het pitsgebouw van het circuit staat. De snelste tien 'simracers' plaatsen zich voor de race, die live verslagen zal worden door eBattle-expert en Autocar-journalist Joe van Burik. Uiteraard worden de winnaars gehuldigd op het échte erepodium van Circuit Zandvoort.

De rest van beide dagen is iedereen vanaf 12 jaar welkom om zich te plaatsen voor de 'reguliere' Ziggo eBattle F1. Alle bezoekers van het British Race Festival kunnen een bezoekje brengen aan de indrukwekkende Ziggo eBattle F1-truck. Daarnaast worden zij getrakteerd op een boeiend en gevarieerd raceprogramma op het circuit en kunnen zij een fraaie collectie van Louwman Exclusive cars van dichtbij in de paddocks bewonderen. Daar staan ook een aantal interessante merkenclubs met Britse auto’s, net als de Vintage Revival Zandvoort, met legendarische vooroorlogse bolides.

Tickets voor het British Race Festival kunnen besteld worden via www.britishracefestival.nl. Een dagkaart kost in de voorverkoop slechts 15 euro. Voor 25 euro is al een weekendkaart te bestellen, met toegang op beide dagen. Alle kaarten bieden ook toegang tot de hoofdtribune en de paddock. Kinderen van 5 tot 13 jaar profiteren van een stevige korting van 50%, de jongsten hebben gratis toegang. Voor deelname aan de reguliere Ziggo eBattle F1, is gratis.

Meer informatie over het programma en activiteiten is te vinden op: www.britishracefestival.nl. Fans die helaas niet het British Race Festival kunnen bijwonen, kunnen op de hoogte blijven van de activiteiten en de Ziggo eBattle F1 via de verschillende social media kanalen van het evenement en die van de media-partners, zoals Autocar, Octane en TopGear Magazine.